Kontrolka Airbag świeci!(po instalacji sygn. nie wł.świateł)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zakuu
    Classic
    • 2007
    • 23

Zamieszczone przez tomek
    z tego co sie orientuje, to awaria cewki powoduje slad w kompie, moze
    hmm, ja bym tego nie podejrzewal. cewka jest bezposrednio na silniku, do nieh dochodzi trzy zylowy kabel z niskim napieciem. sama cewka jest na silniku osadzona z uszczelka, wiec tam raczej sie woda nie dostanie. Ja w tej chwili od poltora miesiaca jezdze bez tej uszczelki pod jedna cewka (w aso czekanie ~2 tygodni) i nic sie nie dzieje.
    Prawda. Jak cewka całkowicie wysiądze to błędy się pojawiają, ale jak się ma ku bliskiemu upadkowi to niestety nic nie wykazuje, chyba że można to inaczej sprawdzić (tylko że niewiem jak). Faktem jest, że kiedy bliski jest kres cewki to zauważyłem nasilenie takiego zachowania. A tak na marginesie nie życzę nikomu, aby cewka wysiadła w trasie, bo w ASO rzadko mają je na miejscu
  • marbles
    Classic
    • 2006
    • 12

Podłączyłem "buzer" sygnalizatora nie włączonych świateł pod bezpieczniki obok kierowcy(mandat 100 zł., więc chciałem uniknąć).Z drobnymi problemami udało się,ale niespodzianka-kontrolka Airbag zaświeca sie po zapłonie na ok.3 s. i gaśnie(tak powinno być), lecz po chwili na stałe zaczyna świecić i to jest problem.
    Będę wdzięczny za pomoc bo pewnie coś zpaprałem.
    Pozdrawiam wszystkich.

Komentarz

• Voldemort
      Ambiente
      • 2006
      • 134

Oj, nie chcę być złym prorokiem ale jak w moim poprzednim aucie (japoniec) tak się zrobiło to znak był że sterownik poduszek się wykoleił. Kaput! Efekt identyczny. Odpalenie silnika - kontrolka gaśnie by po chwili się zapalić już na stałe. Diagnoza w serwisie była jednoznaczna, a cena 2600 trzy lata temu. Życzę aby to nie było to.

Pzdr!
      Hokus-Pokus i dwumasa

Komentarz

Pracuję...